Brzo uklonite bradavice prirodnim putem

loading...

Bradavice su izrasline na površinskom sloju kože, neravne i tvrde na dodir, koje uzrokuju razne vrste virusa. Mogu se preneti direktnim ili indirektnim kontaktom, a infekciji su sklonije osobe sa oslabljenim imunitetom.
Postoji nekoliko vrsta bradavica koje se uklanjaju primenom različitih terapija pa i prirodnim putem.

Tipovi bradavica
U najvećem broju slučajeva radi se o običnim bradavicama koje mogu da se pojave bilo gde na telu, najčešće na vrhovima prstiju, kolenima i stopalima. Kružnog su oblika, čvrste i grube površine.
Končaste bradavice izgledaju kao duguljasti, hrapavi kočići koji rastu iz jedne baze, a pojavljuju se na kapcima, usnama i vratu. Zaravnjene bradavice ponekad zahvataju celu površinu lica, dok se one na tabanima brzo šire, stvarajući pločaste, bolne tvorevine koje ometaju normalan hod. Teško se lece jer prodiru veoma duboko u kožu, ali i zbog činjenice da se pacijenti, ne razlikujući ih od kurjeg oka, kasno obraćaju dermatologu.

Lečenje
Bradavice se najčešće uklanjaju krioterapijom koja podrazumeva primei tečnog azota. Naime, izraslina se zamrzava hladnom tečnošću, a nakon toga odvaja od zdrave kože. Međutim, ova terapija se izbegava ukoliko su u pitanju genitalne i bradavice na stopalima, jer tretman tečnim azotom oštećuje i okolnu kožu. Elektrofluguracija radiotalasima zapravo je ciljano zagrevanje bradavica strujom niske frekvencije, pod čijim dejstvom tkivo izrasline isparava, što se dešava i prilikom primene lasera. Ove neestetske izrasline uklanjaju se i preparatima sa salicilnom kiselinom koja izaziva postepeno ljuštenje tkiva, ali i prirodnim melemima na bazi lekovitog bilja.

PRIRODNI PREPARATI ZA BRADAVICE

Čuvarkuća
• Pomešati supenu kašiku isceđenog soka čuvarkuće sa 1 dl vode i 200 g svinjske masti. Grejati dok se mast ne otopi, odliti u staklenu posudu i čuvati u frižideru. Bradavicu mazati nekoliko puta dnevno. Može se koristiti i samo sok čuvarkuće.

Crni luk
• Iseckati i posoliti glavicu crnog luka, pa ostaviti da odstoji preko noći da pusti sok. Tom tečnošću mazati bradavicu dva puta dnevno.

Smokva
• Otkinuti list ili plod nedozrele smokve i nakapati mleko na bradavicu. Pustiti da se osuši i isprati mlakom vodom. Postupak ponavljati dok bradavica ne otpadne.

.

Mlečika
• Isprati u devet voda 100 g svinjske masti, pa dodati 7 sitno iseckanih cvetova mlečike. Masu kuvati 3 sata na tihoj vatri, a zatim je skloniti sa šporeta, procediti i ostaviti da se ohladi. Mazati bradavicu svako jutro i veče.

Pivska pena
• Natopiti gazu pivskom penom i previti njome bradavicu. Ponavljati postupak svaki dan, sve dok bradavica ne nestane.

Maslačak
• Sok od listova i cvetova maslačka mazati svakodnevno na bradavicu, koja će postepeno dobijati tamniju boju i na kraju otpasti ne ostavljajući ožiljak.

Ricinusovo ulje
• Mazati bradavicu ujutro i uveče ricinusovim uljem, sve dok ne nestane.

Propolis
• Propolis namazati na bradavicu pa zalepiti flasterom da ne ulazi vazduh.Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati postupak dok se ne uništi i koren bradavice.

Jabukovo sirce
• Svako veče bradavicu umotati u zavoj prethodno umočen u jabukovo sirće.

Blagotvorna morska voda
Morska voda je najbolji prirodni lek protiv bradavica, ali i drugih kožnih oboljenja. So, jod i drugi minerali koji se u njoj nalaze isušuju izrasline ove vrste: potrebno je što više vremena boraviti u morskoj vodi ili njome natopiti tkaninu i priviti je na bradavicu te rezultat neće izostati.

loading...

Related posts

Leave a Comment