Imate visok krvni pritisak ili probleme sa srcem izbjegavajte ove namirnice

loading...

Zdravstveni probelmi su povezani sa ishranom. Ako jedete nezdravu hranu, uzrokovat ćete mnoga oboljenja. Uzrokovat ćete srčana obojenja, dijabetes, probleme sa bubrezima, rak i mnoga druga.

Ako ste bolesni, pa jedete nezdravu hranu, samo ćete sebi napraviti još gore i dovesti do opasnih posljedica. Evo šta trebate izbjegavati kako biste bili zdravi:

So – Ako koristite puno soli, oštetit ćete bubrege,povećati krvni pritisak, začepiti krvne sudove i povećati rizik od moždanog i srčanog udara. Povećat ćete i nivo holesterola u krvi.

Brza hrana – Sadrži dosta dodataka, šećera, soli i masti.

Gazirana pića i ostali neprirodni napici sadrže mnoge dodatke, mnogo šećera, konzervanse i supstance koje su otrovne i mogu uzrokovati rak. Čak se u tim napicima nalaze i male količine koakina kako bi vam izazvao ovisnost o tim napicima.

.

Šećer – Unos više šećera može naškoditi vašem zdravlju, povećanje šećera u krvi uzrokuje i povećanje pritiska.Posbeno trebaju voditi računa idjabetičari.

Supe iz vrećica – Ove supe su pune dodataka i soli, po ukusu možete utvriditi da su preslane. Bolje je da sami napravite zdravu supu, bez štetnih dodataka i nećete ugroziti svoje zdravlje.

Margarin – Margarin obavezno izbjegavajte jer je po sastavu sličan plastici, od nje se razlikuje u samo par elemenata.

Prilikom proizvodnje se podvrgava velikim zagrijavanjima i posjeduje loše trans masti koje mogu biti veoma pasne. Zato je bolje da jedete maslac koji je prirodan i zdrav. Uz to je još mnogo ukusniji od margarina.

Pravilna ishrana je veom bitna i nemojte da zbog želje za nezdravm hranom nepovratno uništitie svoje zdravlje.

Ako ste dijabetičari, a ne pridržavate se , možete dovesti do sljepila, amputacije, pa i smrti. Nravno, ako patite i od ostalih bolesti, možete odvesti do teških posljedica, od kojih je moguća i smrt. Razmislite da li vam je bitnije najesti se nezdrave hrane ili biti zdrav.

loading...

Related posts

Leave a Comment