Nisu sve strije iste, njihova boja otkriva jednu veoma vaznu stvar koju žene ne znaju

loading...

Možda ih nemate, pa ne znate da su strije vrlo česte na ljudskom telu. To su neškodljivi, pasivni ožiljci na koži, pruge koje nastaju kao posledica istezanja kože. A u čemu se razlikuju crvene i bele strije?

Bele i purpurne strije
Strije obično nastaju kao posledica trudnoće ili taloženja kilograma, a najčešće se javljaju na butinama, stomaku, grudima, zadnjici i rukama. Promena telesne težine, bodibilding, posledica hormonske neravoteže… sve to stvara procepe na dermalnom sloju. Ovo stanje obično se pokazuje u vidu crvenkastih, purpurnih oznaka ili diskoloracija koje se pojavljuju na područjima gde je koža rastegnuta. Procenjuje se da 90% žena koje su bile trudne, 70% adolescenata i 40% maloletnika imaju strije.

Crvene strije još uvek su znak da ih je moguće tretirati
Crvene strije

.

To su prvi znaci istezanja kože. Ova vrsta ožiljaka pokazuje krvne sudove, zao i ima crvenu boju. Budući da su i dalje u fazi razvoja, one su u idealnoj fazi za lečenje. Mogu se zaceliti upotrebom krema koje pomažu u obnavljanju kolagena u koži. Obnavljanju ćekija kože i smanivanju ožiljaka doprinose i laserski tretmani.

Problem belih strija može rešiti samo laser
Bele strije

Ovi ožiljci pokazuju da je jedan deo kože duže vreme bio rastegnut. Beliu ožiljci su već neko vreme na vašoj koži. Ne mogu e lečiti bilo kakvim kremama, dok tretmani kao što je mikrodermoabrazija mogu pomoći u poboljšanju tekstur ekože i mogu joj dati poliran izgled. Ipak, ovi tretmani neće obnoviti kolagen u vašoj koži

loading...

Related posts

Leave a Comment