Otvoren vinski studij: studenti koji žele diplomirati, moraju piti

loading...

Vinski studij traje godinu dana, a studenti će među ostalim učiti kušati vina i raspoznavati sorte. Studij stojioko 5000 eura

Studenti su možda poznati po tome da vole i mogu popiti, ali na jednom francuskom sveučilištu to se pretvorilo u vještinu koja im može donijeti i fakultetsku diplomu.

Prvi francuski vinski studiji pokrenuta su u Strasbourgu: jednogodišnji je to kolegij kušanja vina, pedologije – znanosti o tlu, i neuroznanosti koja stoji iza dobrog vina.

“Tlo s kojega dolazi je živući materijal, gdje se događaju sve vrste procesa – fizički, biološki, kemijski”, rekao je profesor geografije Dominique Schwartz koji će predavati na studiji kojem je svrha unaprijediti razumijevanje lokalnih karakteristika vina.

.

Jean-Michel Deiss, koji ima svoj vinograd na 27 hektara u blizini sveučilišta i sponzorira studij, rekao je da će studenti naučiti razlikovati vina s “energijom od koje vam cure sline” od onih koji nemaju taj učinak.

Cijena studija je 4950 eura, što je mnogo ako se ima u vidu da su mnogi studiji u Francuskoj besplatni, ali i malo ako se cijena usporedi s enološkim tečajevima koji nemaju fakultetski pečat.

Pročitajte još:

Iznenađujuće otkriće: vino dobro utječe na krvne žile kod dijabetičara
Znate li za vezu između alkohola i raka? Evo koliko pića dnevno možete popiti
Vinoljupci, stiže pasta za zube na bazi crnog vina

loading...

Related posts

Leave a Comment